Διατροφή & Υγεία
|
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
2. Ομάδες τροφίμων 3. Μάθε τι τρως-Θρεπτικά συστατικά 4. Ιδανικός τρόπος διατροφής 5. Κανόνες σωστής διατροφής 6. Ασφαλής χρήση τροφίμων 7.Ξέρουμε τι τρώμε; 8. Η παχυσαρκία 9. Υγιεινές επιλογές - Η διαφήμιση και ο ρόλος της 10. Διατροφικές συνήθειες του λαού μας 11. Φτιάξ'το μόνος σου! 12. Συζήτηση με διατροφολόγο 13. Έρευνα των διατροφικών συνηθειών των μαθητών/ιών του σχολείου μας 14. Πηγές - Βιβλιογραφία
Η συντακτική ομάδα της τάξης μας: Αραμπατζίδου Σαπφώ Δεληγιάννη Σοφία Καλαϊτζής Γιάννης Καρυπίδης Παύλος Κιτσίκη Αναστασία Κοντέλη Χρύσα Κοσμίδης Κώστας Κούγκα Bασιλική Λαζαρίδου Άννα Λευκαδινού ΑναστασίαΜάκκα Ειρήνη Μαλαμίδης Μάριος Παλαπάνου Βέρα Προδρομίδης Πρόδρομος Σαλιακούρα Αμαλία Σταμπουλής Σταύρος Χασάνλιου Αρντίτα Ο δάσκαλος της τάξης: Μιχάλης Ευαγγελίδης 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
O Ιπποκράτης είχε πει το
400 π.Χ. ότι το φαγητό πρέπει να είναι το φάρμακό σας και το φάρμακό σας
πρέπει να είναι το φαγητό σας. Αν ακολουθούσαμε τη συμβουλή του, πιθανόν
σήμερα να μην είχαμε τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκύπτουν από τη διατροφή.
Ξέρουμε ότι πολλές σοβαρές
ασθένειες που συγκαταλέγονται μέσα στις κυριότερες αιτίες θανάτου έχουν άμεση
σχέση με την κακή διατροφή!Οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, τα εγκεφαλικά επεισόδια
και ο διαβήτης συσχετίζονται άμεσα με το τι και πόσο τρώμε. Η παχυσαρκία έχει
γίνει μια παγκόσμια μάστιγα που είναι πηγή πολλών κακών. Καλό διάβασμα και καλή σας όρεξη!
|