Ο μπλε σάκος
Επάνω ] Η θάλασσα είναι η ζωή μας ] Το Κάστρο ] Υδραγωγείο ] Η γειτονιά μας ] Στα Μινωικά χρόνια ] Δέκα ιστορίες μέσα στο Χρόνο... ] Οι δρόμοι έχουν τη δική τους Ιστορία... ] Αιγυπτιακά μνημεία της πόλης μας ] Το Πάσχα στην Ελληνική Παράδοση ] Τι είναι τα μεταλλαγμένα ; ] Εμείς, τα εγγόνια σας... ] Παραδοσιακά επαγγέλματα της γειτονιάς μας ] [ Ο μπλε σάκος ] Ισότητα των φύλων ] ...να πηγαίνω στο σχολειό... ] Διατροφή & Υγεία ] Ταξίδι στο Χώρο ] Οδυσσέας Ελύτης-Μια προσευχή γι' αυτόν ] Φανταστικό ταξίδι στη Λογοτεχνία ] Οι Παλιοί μας Φίλοι ] Μικρή έκθεση εικαστικών ] Γεωγραφικοί όροι ] Joyce ] Οπτικοακουστικός αλφαβητισμός ]

 

Ο "μπλε σάκος"

Στα πλαίσια του προγράμματος "Μελίνα-Εκπαίδευση και Πολιτισμός" τα παιδιά των Γ και Δ τάξεων κατά κύριο λόγο αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, βρήκαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον όμορφο κόσμο του βιβλίου.
Ο "μπλε σάκος" με τα 100 περίπου βιβλία που αναφέρονται στον κόσμο της αρχαιότητας από την Προϊστορική εποχή μέχρι και τη Ρωμαϊκή παρέμεινε στο σχολείο για ένα περίπου μήνα. Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Στόικου Σουλτάνα ενημέρωσε όλο το προσωπικό για τον τρόπο εφαρμογής της δράσης "Βιβλίο και Ανάγνωση". Τα παιδιά βρήκαν την ευκαιρία να έχουν μια άμεση γνωριμία με το παιδικό βιβλίο και έκαναν πλήθος δραστηριοτήτων: Περιέγραψαν μια πόλη-ταξίδεψαν μ'ένα πλοίο της αρχαιότητας-έμαθαν την ιστορία ενός αγγείου-τους δόθηκε η ευκαιρία για πολύπλευρες και δημιουργικές εργασίες.
Κάποιοι γονείς ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν τα βιβλία αυτά, να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και να τα προμηθευτούν.
Τώρα ο σάκος ταξιδεύει κάπου αλλού και τα παιδιά τον αναζητούν-θα βρουν όμως τα βιβλία αυτά ξανά κοντά τους.
Το 2001 ήταν έτος βιβλίου για το σχολείο μας που διέθεσε αρκετά χρήματα για την αγορά βιβλίων γιατί το θέλουν τα παιδιά, το θέλουν και οι γονείς. Η βιβλιοθήκη του σχολείου πλούτισε και η κίνηση μεγάλη.
Προσκαλέσαμε και ήρθε στο σχολείο μας η συγγραφέας Θέτη Χορτιάτη που μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο.
Τα "Μελινάκια" με όρεξη και μεράκι προχωρούν…