ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ
Κεντρική σελίδα ] Επάνω ] Ομάδες τροφίμων ] ΜΑΘΕ ΤΙ ΤΡΩΣ ] Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ] ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ] AΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ] ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ; ] ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ] ΥΓIΕΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ] ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! ] [ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ] ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ] ΠΗΓΕΣ – ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ]

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ

Θέλοντας  να πάρουμε μια έγκυρη άποψη για την υγιεινή διατροφή, καλέσαμε τη διατροφολόγο κ. Ελευθερία Μανάφη στην τάξη για να μας μιλήσει σχετικά. Η διατροφολόγος (που τυχαίνει να είναι και παλιά μαθήτρια του σχολείου μας!) μάς ανέπτυξε διεξοδικά διάφορα θέματα υγιεινής διατροφής, μίλησε για τη σπουδαιότητα της Μεσογειακής Δίαιτας, ανέλυσε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και γενικά μας συμβούλεψε για το πώς να τρώμε σωστά και υγιεινά.

Συγκεκριμένα, μας πρότεινε για μια ισορροπημένη διατροφή να τρώμε:

Πρωινό: Ένα ποτήρι γάλα και δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή μια φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι ή μια φέτα ψωμί με αυγό

Δεκατιανό: Ένα φρούτο ή ένα τοστ από το σπίτι

Γεύμα: Ένα πλήρες σπιτικό γεύμα με σαλάτα εποχής

Απογευματινό: Ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι ή ένα ποτήρι γάλα

Δείπνο: Μισή μερίδα από το μεσημεριανό ή γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά

Τόνισε επίσης πως όχι μόνο δεν κάνουν καλό αλλά υπονομεύουν την υγεία μας τα πατατάκια (τσιπς), γαριδάκια, κρουασάν (βιομηχανοποιημένα), μπισκότα, αναψυκτικά, παγωτά και (δυστυχώς!) τα γλυκά.