ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κεντρική σελίδα ] Επάνω ] ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣTA ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΑ ] ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ] ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ] ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΩΝ ] ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ] ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ] OMOΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ] [ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ]

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η όμορφη συνοικία μας έχει αρκετά προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων της. Καταγράψαμε τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μας, με κριτήριο αυτά που επηρεάζουν περισσότερο εμάς τα παιδιά και τα παρουσιάζουμε παρακάτω με τη μορφή ανοιχτής επιστολής προς τον κ. Δήμαρχο της πόλης μας.

 

Καβάλα, Μάιος 2007

Kύριε Δήμαρχε

Είμαστε οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 11ου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα, για να σας προτείνουμε αλλαγές που θα επιθυμούσαμε να κάνετε στη συνοικία μας, τα Ποταμούδια.

Εμείς τα παιδιά, θα θέλαμε να ενεργήσετε πάνω τα εξής :

α) Να βελτιώσετε την παιδική χαρά στην αυλή του σχολείου μας, γιατί όπου αλλού πάμε να παίξουμε μας διώχνουν!

β) Θα ήταν πολύ όμορφο αν η πλατεία  των Ποταμουδίων (και αυλή του σχολείου μας) είχε πολλά περισσότερα δέντρα και το βράδυ φωτιζόταν περισσότερο.

γ) Θα μπορούσε να βελτιωθεί η συγκοινωνία με συχνότερα δρομολόγια. Πολλά παιδιά κατεβαίνουν τακτικά στο κέντρο για ξένες γλώσσες κλπ, και θα μας εξυπηρετούσε καλύτερα (όπως και τους μεγάλους φυσικά) τα δρομολόγια των λεωφορείων να είναι πυκνότερα.

δ) Έχουμε δει σε άλλες γειτονιές τοποθετημένα "σαμαράκια" κοντά σε σχολεία για να ελαττώνεται η ταχύτητα των αυτοκινήτων. Γιατί να μη γίνει κάτι ανάλογο στους δρόμους που περικλείουν το σχολείο μας;

ε) Η γειτονιά μας έχει την τιμή και το προνόμιο να φιλοξενεί το Ιστορικό & Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας. Αυτό το τόσο σημαντικό Αρχείο στεγάζεται σε έναν μικρό και ακατάλληλο χώρο. Βρίσκουμε πως δεν είναι σωστό να μη στεγάζεται σε ένα δικό του σύγχρονο χώρο για να επιτελεί ευκολότερα το έργο του και να γίνει προσιτό σε όλους τους συμπολίτες μας. Ας ελπίσουμε πως θα προσπαθήσετε να δώσετε έναν καταλληλότερο χώρο για να στεγαστεί το πολύτιμο αυτό Αρχείο.

στ) Τέλος (αλλά πολύ σημαντικό), το σχολείο μας δεν έχει ολοκληρωμένη περίφραξη, με αποτέλεσμα να σταθμεύουν αυτοκίνητα και δίκυκλα μέχρι και την είσοδό του εμποδίζοντας την άνετη πρόσβαση σ’αυτό. Το σχολείο μας δεν συνδέεται με την αυλή με όλα τα επακόλουθα. Το πρόβλημα αυτό, όπως μας διαβεβαιώνουν οι δάσκαλοι και ο διευθυντής, το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια.

Αυτά είναι τα βασικά μας αιτήματα, τα οποία πιστεύουμε πως – τουλάχιστον – θα τα εξετάσετε.

Με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε κι εμείς να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της γειτονιάς μας και γενικότερα της όμορφης πόλης μας. Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν εσείς ή κάποιος εκπρόσωπός σας, μας κάνατε την τιμή να επισκεφθείτε το σχολείο μας και συζητούσατε μαζί μας όλα αυτά που μας απασχολούν. Έτσι, αν η προσπάθειά μας αυτή έχει θετικό αποτέλεσμα, θα ενδιαφερόμαστε στο μέλλον για την πόλη μας κι έτσι θα γίνουμε καλύτεροι πολίτες.  

Με εκτίμηση,

οι μαθητές της ΣΤ1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας-Ποταμούδια