Το σχολείο μας
Επάνω ] [ Το σχολείο μας ] Αναμνήσεις... ] Δραστηριότητες ] Το Πρόγραμμα "Μελίνα" ] Κείμενα και...άλλα ]

 

Το Σχολείο μας βρίσκεται στην οδό Μοσχοπουλίδου 2 (πλατεία Νεαπόλεως) στη συνοικία Ποταμουδίων στην πόλη της Καβάλας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στα αρχεία του σχολείου μας, η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του διδακτηρίου έγινε το έτος 1931 και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το 1933 οπότε έγιναν και τα εγκαίνια. Λειτούργησε αρχικά ως 6/θέσιο με την ονομασία Β΄ Εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας μέχρι το 1953. Στο διάστημα της κατοχής το διδακτήριο υπέστη σοβαρές βλάβες που επισκευάστηκαν το 1947 από εισφορές των γονέων των μαθητών. Από το 1954 και μετά η ονομασία του είναι 11ο Εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.
Το 1976 χωρίζεται σε δύο σχολεία: Στο 11ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο και στο 23ο Δημοτικό Σχολείο και λειτουργούν τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία σε διπλοβάρδια.
Το σχολικό έτος 1981-1982 καταργείται το 23ο Δημοτικό Σχολείο και συνεχίζεται η λειτουργία του σχολείου με την ονομασία 11ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.
Τον Οκτώβριο του 2005 άρχισαν οι εργασίες έξι αιθουσών και δύο γραφείων στο υπάρχον διδακτήριο. Τον Φεβρουάριο του 2007 μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και συγκεκριμένα στις 22-2-2007 έγιναν τα εγκαίνια της προσθήκης. Η παραπάνω λύση δεν κάλυψε εξ ολοκλήρου τις κτιριακές ανάγκες του σχολείου λόγω της αυξητικής τάσης του αριθμού των μαθητών κι έτσι απαιτούνται δύο ακόμη αίθουσες..
Από την 7η Οκτωβρίου του 2002 μετά τη μίσθωση παρακείμενου κτιρίου λειτουργεί σε μία μόνο πρωινή βάρδια. Ταυτόχρονα, μετά τη δημιουργία ολοήμερου τμήματος ονομάζεται  11ο 12/Θ ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.
Η δύναμη του σχολείου σήμερα ανέρχεται σε 180 μαθητές/ιες. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από το Διευθυντή, δέκα δασκάλους, δύο εκπ/κους Ειδικής Αγωγής και δώδεκα εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, καθώς το σχολείο λειτουργεί με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Την άνοιξη του 2014, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας κ. Λάζαρος Κωνσταντινίδης κατασκεύασε με δική του πρωτοβουλία στον αύλειο χώρο όμορφα "παιχνίδια δρόμου". Δείτε τα εδώ.
Σ'αυτή τη σελίδα, μπορείτε να δείτε τους αποφοίτους του σχολείου μας σε αναμνηστικές φωτογραφίες από την τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου καθώς και παλιές (πάνω από 30 χρόνων!) φωτογραφίες από εκδηλώσεις, παρελάσεις κ.λπ. Ίσως μερικοί από εσάς τους επισκέπτες να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας!