[Πίσω σε Κείμενα] [Αϊνστάιν γένους...θηλυκού] [Τα λιοντάρια δεν την πείραξαν... Mια απίστευτη ιστορία] [Περί «Νέας Εποχής»] [Αρμαγεδδών σε είκοσι χρόνια] [Οι σκλάβοι των παιχνιδιών (Όσα δεν γνωρίζατε για την Barbie)] [Day After Tomorrow] [Οδηγός ψηφιακών βιβλιοθηκών] [Ψυχαγωγία στη γυάλα] [Εμπόριον παχυσαρκίας]

 

ΗΠΑ - ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ Μυστική έκθεση μιλάει για παγκόσμια καταστροφή εξαιτίας πολέμων, θεομηνιών και κλιματολογικών αλλαγών

 

Αρμαγεδδών σε είκοσι χρόνια

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

Σε μια παγκόσμια καταστροφή που θα στοιχίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους εξαιτίας πολέμων και θεομηνιών, μπορεί να οδηγήσουν οι δραματικές κλιματολογικές αλλαγές μέσα στην επόμενη εικοσαετία, προειδοποιεί εμπιστευτική έκθεση, που έγινε για λογαριασμό του αμερικανικού Πενταγώνου αλλά «θάφτηκε» από τους επικεφαλής του. 

«Οι αναταραχές και οι συγκρούσεις θα αποτελούν ενδημικά χαρακτηριστικά της ζωής», είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η ανάλυση που αποσιωπήθηκε από το Πεντάγωνο και έχει στη διάθεσή της η βρετανική εφημερίδα «Ομπσέρβερ». «Για άλλη μία φορά, οι συρράξεις θα ορίζουν ουσιαστικά την ανθρώπινη ζωή».
Τα στοιχεία αυτά θα αποδειχθούν πιθανότατα ένα σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση Μπους που επανειλημμένως έχει αρνηθεί ότι η αλλαγή του κλίματος αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα. Επίσης οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα βγει στην επιφάνεια το ανυπόστατο των ισχυρισμών του Αμερικανού προέδρου που επιμένει ότι η εθνική άμυνα αποτελεί προτεραιότητα.
Βυθίζεται η Ευρώπη...
Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα βυθιστούν κάτω από τα νερά θαλασσών των οποίων η στάθμη θα ανεβεί σημαντικά ενώ το κλίμα της Βρετανίας, θα γίνει ανάλογο με εκείνο της Σιβηρίας σε διάστημα μικρότερο των 20 ετών.
Επίσης ολόκληρος ο κόσμος θα απειληθεί από το φάσμα της αναρχίας, καθώς διάφορες χώρες θα αναπτύσσουν πυρηνικά προγράμματα για να αμυνθούν και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και ενέργεια. Η απειλή της παγκόσμιας σταθερότητας εξαλείφει ουσιαστικά εκείνη της τρομοκρατίας, όπως τουλάχιστον επιμένουν ειδικοί.
Η ανάθεση για τη συγκεκριμένη έκθεση που δίνει τις δραματικές διαστάσεις ενός πολύ σημαντικού και μάλλον παραμελημένου προβλήματος έγινε από τον σύμβουλο Αμυνας του Πενταγώνου, Αντριου Μάρσαλ, ο οποίος έχει σημαντικά ταλαντευτεί όσον αφορά στις τακτικές που ακολουθεί ο αμερικανικός στρατός στο διάστημα των τριών τελευταίων δεκαετιών.
Αλλαγές στο κλίμα
Οι κλιματολογικές αλλαγές «πρέπει να υψωθούν πάνω από κάθε επιστημονική αντιπαράθεση και να αναδειχθούν σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες που συνέταξαν την έκθεση, Πίτερ Σβαρτς (σύμβουλος της CIA και πρώην επικεφαλής σχεδιασμού στον Ομιλο Ρόγιαλ Ντατς/Σελ και Νταγκ Ράνταλ, του Δικτύου Γκλόμπαλ Μπίσνες με έδρα την Καλιφόρνια).
Τι κρύβει ο Μπους
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπους δέχθηκε επικρίσεις από πολλούς ειδικούς επιστήμονες, που την κατηγόρησαν ότι για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες αποκρύπτει εκθέσεις και στοιχεία μεγάλης σπουδαιότητας σχετικά με το φλέγον θέμα της δραματικής αλλαγής του κλίματος και κρατάει μόνο ό,τι συμφωνεί με την πολιτική της ατζέντα.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/02/2004