Αφιέρωμα στα 75 χρόνια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ποταμουδίων Καβάλας
Επάνω ] [ Αφιέρωμα στα 75 χρόνια του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ποταμουδίων Καβάλας ] Απόφοιτοι και τάξεις ] Παλιές Φωτογραφίες ] Παλιές Φωτογραφίες- Σελίδα 2 ] Παλιές Φωτογραφίες- Σελίδα 3 ]

 

 

Το 2008, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου μας. Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας χρηματοδότησε την έκδοση ενός αφιερώματος με τίτλο "Στα Ποταμούδια, στο 11ο…" το οποίο επιμελήθηκε ο συνάδελφος δάσκαλος του σχολείου Μιχάλης Ευαγγελίδης. Μπορείτε να το διαβάσετε - ή να το κατεβάσετε - κάνοντας κλικ εδώ. Στις 22 Μαρτίου 2008 το βιβλίο παρουσιάστηκε στο κατάμεστο από κόσμο σχολείο μας. Παλιοί μαθητές και μαθήτριες συγκινήθηκαν ενθυμούμενοι τα μαθητικά τους χρόνια.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιώργος Καλαντζής που επί υπουργίας του χρηματοδότησε την έκδοση ειδικού λευκώματος για τα 75 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ν. Καβάλας Σάββας Εμφιετζής.
Το πρόγραμμα της ιδιαίτερης αυτής γιορτής, άνοιξε με τον χαιρετισμό του διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Ναλμπάντη, ο οποίος τόνισε ότι το έργο που προσέφερε το σχολείο στο διάστημα των 75 χρόνων λειτουργίας του φαίνεται, αν αναλογιστεί κανείς πόσοι μαθητές και μαθήτριες πέρασαν έξι από τα καλύτερα χρόνια τους, φοιτώντας σε αυτό. Πολλοί από αυτούς δε, ξεκίνησαν από αυτή τη πνευματική κυψέλη και διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς, καταλαμβάνοντας αξιόλογες θέσεις στην κοινωνία μας.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Γιώργος Χαλκιδαίος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τα όμορφα χρόνια που πέρασε στο σχολείο αυτό ως μαθητής, τις φιλίες που δημιουργήθηκαν με συμμαθητές και κρατάνε μέχρι σήμερα, τους δασκάλους που τους μετέδωσαν τις γνώσεις τους. Αναφέρθηκε ακόμα στις αγωνίες που ως γονιός σήμερα έχει, για τη βελτίωση του σχολείου.
Στην εκδήλωση καλεσμένος ομιλητής ήταν ακόμα ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Δ.Π.Θ. Θανάσης Καραφύλλης, ο οποίος παρουσίασε μέρος του βιβλίου.
"Το σχολείο μας προσέφερε και προσφέρει πολλά στη μικρή κοινωνία των Ποταμουδίων. Στέκει σαν  ένας "αυστηρός, σοφός γέροντας", διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά της συνοικίας. Εβδομήντα πέντε χρόνια, ίσα που φτάνουν στο προσδόκιμο όριο ζωής ενός ανθρώπου. Κρίνοντας όμως με άλλα μέτρα, θα έλεγε κανείς ότι το σχολείο είναι ακόμα νεότατο. Δεν ξέρω τι μορφή θα έχει το επόμενο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του σχολείου μας, είναι σίγουρο όμως πως με την ίδια προθυμία θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και με την ίδια συγκίνηση θα γράψουν γι' αυτό οι σημερινοί του μαθητές", σημειώνει ο κ. Ευαγγελίδης.
Στη συνέχεια τη "σκυτάλη" πήραν οι μαθητές που παρουσίασαν σκετσάκια από "Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο" που επιμελήθηκε ο Ανδρέας Λαδάς από το ΔΗΠΕΘΕ και η μαθητική χορωδία τραγούδησε παλιά παιδικά τραγούδια καθώς και έντεχνα της δεκαετίας του '60.

Μπορείτε να δείτε εδώ στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

 

Δείτε την εκδήλωση της 22ας  Μαρτίου 2008 για τα 75χρονα του σχολείου μας